Utkantkvinne i Økouka

Forfatter Liv Marit Idsø og fotograf Renate G. Brønstad har laget boka «Utkantkvinne», og forteller historien til 12 kvinner fra Nord-Trøndelag. Møtet med disse kvinnene og arbeidet med boka er tema når forfatteren og fotografen deltar på bokcafé under årets ØKOUKA. Det skjer på Steinkjer bibliotek torsdag 4. oktober klokka 18.30.

utkant 2.JPG«Utkantkvinne er en del av den norske kvinnehistoria fra mellom- og etterkrigstida, fortalt av 12 kvinner mellom åttitre og hundre år fra norddelen av Trøndelag.

 

Et annet samfunn

Alle er oppvokst på landsbygda, i et helt annet Norge enn vi kjenner i dag, og har i løpet av livet opplevd enorme endringer i samfunnet. De forteller blant annet om slit, om polioepidemien, om livet som dobbeltarbeidende.

Liv Marit Idsø er lærer og frilansskribent og har skrevet flere bøker. Renate G. Brønstad er mediegrafiker og frilansfotograf.

 

Økouke med menneskemøter

Bokcafeen arrangeres under ØKOUKA 2018 som har fokus på norsk økologisk mat, mangfoldet i landbruket og matproduksjon – og ønsker å knytte dette til folks hverdag.

 

2018-09-28 Kristin Haug-Smith
Tips en venn Skriv ut