Tips og råd om hage

Vi feirer at det snart er vår i hagen, og arrangerer en inspirasjonskveld for hageinteresserte. Det er hagelaget og biblioteket i Steinkjer som 3. april inviterer alle som er opptatt av hagen sin, og som kanskje trenger noen råd og tips før lauvet spretter.

beskjæring.jpgVi har kalt inspirasjonskvelden «Vår i hagen», og her kan du få råd om alt fra såing, beskjæring og kompostering til hvordan du kan ta vare på insekt og fugler i hagen.  

Årets beste

Steinkjer Hagelag er kåret til Årets hagelag 2017 i Nord-Trøndelag. Utmerkelsen får de fordi de er et særdeles aktivt lag, med arrangement som trekker et stort publikum. Laget har også sanket mange nye medlemmer det siste året, og de konkurrerer nå om å bli kåra til landets beste hagelag.

Ekspertise

John Hilmar Fornes er leder i Steinkjer Hagelag, og sammen med kona Beate Lovise driver han Hagen i Holtaunet, en besøkshage med et imponerende antall vekster. Ei Holtaunet 1.jpgopptelling i juli i fjor viser ei enorm samling planter; rundt 1300 forskjellige stauder og vel 350 forskjellige busker og trær.

De har prøvd mye, feilet noen ganger – og har en erfaring de færreste kan skilte med. De har fått med seg en flere medlemmer fra hagelaget med et vidt spekter av ekspertise til å gi råd og tips om hage.

Velkommen til «Vår i hagen», i Steinkjer bibliotek tirsdag 3. april klokka 18 – 20. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi byr på kaffe og te.

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60