Ta en klassisk utfordring!

Tar du en klassisk utfordring? Sammen med biblioteket i Lom og Innherredsbibliotekene utfordrer vi publikum til å lese nye norske klassikere. Moderne klassikere fortjener et større publikum, og en knippe litteraturkritikere har valgt ut 25 titler de mener vil bli fremtidens klassikere.

to bøk.JPGUtfordringen går ut på å lese så mange som mulig av disse bøkene. Så krysser du av for lest bok, og tar med deg skjemaet på biblioteket når du velger å avslutte utfordringen eller når Bokåret 2019 går mot slutten. Du er da med i trekningen av en flott bokpremie.

 

Lom deler gjerne

Det er biblioteket i Lom som har laget lista over fremtidens klassikere. De har, med hjelp av penger fra Fritt ord for å gjøre synlig bøker som godt kan kalles moderne klassikere. Bøkene som er valgt ble utgitt mellom 2013 og 2017. De aller fleste bibliotek har disse bøkene i samlinga si.

 

Norsk kvalitet

Innherredsbibliotekene ser leseutfordringen frå Lom som en gylden anledning til å trekke frem norsk kvalitetslitteratur som fortjener mer oppmerksomhet. Og dette passer godt i Bokåret 2019, året vi feirer at det er 500 år siden den første trykte boka kom ut på norsk.

Bli med, da – ta en klassisk utfordring! Registreringsskjema og bøkene finner du på biblioteket.

Her ser du hele utfordringen. Hvor mange har du allerede lest?

utford.JPG

2019-03-15 Kristin Haug-Smith
Tips en venn Skriv ut