Ta en klassisk utfordring!

Tar du en klassisk utfordring? Sammen med biblioteket i Lom og Innherredsbibliotekene utfordrer vi publikum til å lese nye norske klassikere. Moderne klassikere fortjener et større publikum, og en knippe litteraturkritikere har valgt ut 25 titler de mener vil bli fremtidens klassikere.

to bøk.JPGUtfordringen går ut på å lese så mange som mulig av disse bøkene. Så krysser du av for lest bok, og tar med deg skjemaet på biblioteket når du velger å avslutte utfordringen eller når Bokåret 2019 går mot slutten. Du er da med i trekningen av en flott bokpremie.

 

Lom deler gjerne

Det er biblioteket i Lom som har laget lista over fremtidens klassikere. De har, med hjelp av penger fra Fritt ord for å gjøre synlig bøker som godt kan kalles moderne klassikere. Bøkene som er valgt ble utgitt mellom 2013 og 2017. De aller fleste bibliotek har disse bøkene i samlinga si.

 

Norsk kvalitet

Innherredsbibliotekene ser leseutfordringen frå Lom som en gylden anledning til å trekke frem norsk kvalitetslitteratur som fortjener mer oppmerksomhet. Og dette passer godt i Bokåret 2019, året vi feirer at det er 500 år siden den første trykte boka kom ut på norsk.

Bli med, da – ta en klassisk utfordring! Registreringsskjema og bøkene finner du på biblioteket.

Her ser du hele utfordringen. Hvor mange har du allerede lest?

utford.JPG

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60