geo.JPGDet går unna med premier til flinke sommerlesere. Så langt har Steinkjer 661 sommerlesere, og tallet stiger for hver dag. Sommerleserne i Steinkjer har per i dag lest 4969 bøker, hentet 420 premier – og i snitt har de leseglade ungene i Steinkjer lest seg til nivå 15.

- Jeg liker bøkene om Detektivbyrå nr. 2 (forfatter Jørn Lier Horst) aller best, forteller Kian. Han begynner snart i 3. klasse, og synes premien han holder i hånden er spennende.

Mila har pyntet seg med prinsessekrone i dag, og glitteret fra krystallene inni geoden faller i smak. - Jeg liker bøkene om Isadora Måneblomst (forfatter Harriet Muncaster) kjempegodt, forteller skolestarteren. Hun får også med seg en kvartsgeode fra biblioteket.

Mamma Anne Kathrine er med ungene på biblioteket. Akkurat nå er lesing for henne begrenset til høytlesning  for familiens minste. - Det blir nok lite litteratur for voksne for egen del akkurat nå, og det er greit. Høytlesning er hyggelig det også. 

For ordens skyld; en kvartsgeode er en hul stein med kvartskrystaller inni og kalkstein utenpå. Geoden er en av seks premier sommerlesdeltakerne kan velge mellom, avhengig av hvilke nivå de har nådd.