Spilldagen er en nasjonal satsning hvor et femtitalls bibliotek landet rundt har arrangement knyttet til spill. På Steinkjer bibliotek markerte vi dagen med turnering i FIFA 10 og gratis brus til deltakerne.

Det var 35-40 barn og unge som var innom og prøvde bibliotekets spillkonsoller på spilldagen. Dagen ble en stor suksess og mange fikk prøve seg i FIFA-turnering, Tekken og Mario Kart.

Det er viktig for Steinkjer bibliotek å kunne tilby en ny og moderne kulturform som TV-spill. Spill har de siste årene blitt mer og mer populært rundt omkring. Derfor er det viktig for bibliotekene å følge med på det som skjer, og ha muligheten til å stille dette til brukernes disposisjon.

Spill som kulturfenomen er kanskje nytt og ukjent for mange. Det er også ganske dyrt å gå til anskaffelse av utstyret som trengs. At bibliotek kan tilby spill vil gi flere muligheten til å sette seg inn i hva det går ut på uten at man behøver å betale for det.

Steinkjer bibliotek har gått til anskaffelse av to Playstation 3 og en Nintendo WII med skjermer av forskjellig størrelse og diverse spill til de forskjellige konsollene. Vi har hatt spillkonsoller på biblioteket i et par måneder nå, og gjennom spilldagen tror vi bevisstheten omkring dette tilbudet har økt.

Det er bare å komme innom biblioteket og prøve spillene i våre åpningstider. Det vil også bli fler arrangement knyttet til spill utover. Vi vil blant annet forsøke å sette opp Playstation 3 i kinosalen på lerretet der etter hvert. Da vil man naturlig nok få et gigantisk skjermbilde og enda bedre lyd enn det som er mulig i biblioteket.