Sommerles mot nye høyder

Sommerens digitale lesekampanje for 1. – 7. klassinger er en suksess. I skrivende stund er 561 unger i Steinkjer påmeldt, og de har lest til sammen 268 506 sider. Det ligger mye leseglede bak slike tall!

sommerles 2.pngFor tredje sommer på rad inviterer bibliotekene skolestartere og elever opp til og med sjuende til å delta i Sommerles. Dette er en digital lesekampanje der vi vil at unger skal oppleve leseglede, leselyst og bedre leseferdighetene nå når skoleåret er over.

 

Oppgaver

Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august. Deltakerne samler XP, poeng, ved å løse oppgaver, stikke innom det lokale biblioteket for å hente kodeord, og fremfor alt, lese og registrere så mange bøker de bare orker i løpet av sommerferien. I år får deltakerne dessuten eksklusiv tilgang til en spesialskrevet Sommerles-fortelling av forfatter Mari Moen Holsve.

Premier

Deltakerne vinner digitale troféer i tillegg til små premier de henter på biblioteket. Det er mange forskjellige premier å velge mellom, og deltakerne får beskjed når de har samlet nok XP til å hente en premie.

 

amuletten.jpgStort potensiale

Den siste uka er over 1200 bøker for barn lånt ut fra Steinkjer bibliotek, og tilbakemeldinger fra både barn og foreldre forteller om en enorm interesse for Sommerleskampanjen. Steinkjer kommune har i underkant av 1800 unger som kan delta, så tallet på deltakere og sider lest kan øke enda mer.

Biblioteket kan hjelpe ungene med å finne gode bøker. De kan enten lese selv, høre på lydbøker eller bli lest for; alt teller!

Så langt i Sommerles topper Detektivbyrå nr. 2, Amuletten og Gutta i trehuset bøkene som er aller mest utlånt.

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60