Sommerles er en nettbasert kampanje og konkurranse. Målet er å få flest mulig barn til å holde leseferdighetene ved like, og kanskje bli enda bedre til det. Sommerferien er lang – og det er fort gjort å glemme.tt.JPG

Bøker og dataspill

Sommerles.no skiller seg fra tradisjonelle sommerlesekampanjer ved at den kombinerer lesing med dataspill. Lesinga belønnes med XP (experience points) og digitale troféer, som mange av barna kjenner igjen fra spillverdenen.  Bøkene som leses er likevel tradisjonelle papirbøker, eller man kan lytte til en lydbok. Kampanjen passer for alle barn. De kan enten lese selv, eller man kan bli lest for. - I år følger vi den nasjonale aksjonen. Tidligere år har vi laga kampanjene sjøl, forteller barnebibliotekar Trond Hallem. Han har hovedansvaret for aksjonen i Steinkjer, og han håper så mange som mulig av de over 1650 elevene ved de 13  barneskolene i kommunen vil hive seg med i Sommerles.

prem.JPG

Premier

For å delta må barna lage seg en profil og velge seg et brukernavn. Så registrerer de bøker de leser i perioden kampanjen varer. Slik samler de poeng og trofeer for hver leste bok. Jo flere bøker du leser, jo flere poeng. Og jo flere poeng,  jo høyere opp i nivå kommer du.  Du vinner premier når du når visse levels i spillet.

- Allerede nå i tretida første dag er 14 unger påmeldt i Sommerles. Det er en god start, mener Hallem.

Sommerles varer fra 1. juni til 31.august.