Solid forfattermøte

Torvald Sunds roman "Bøt nota, fang livet" har høstet gode kritikker siden den kom ut i fjor høst. Boka er en oppfølger til "Seglet og dansen" fra 1999. Tirsdag kveld fikk de vel 25 frammøtte på biblioteket høre forfatteren fortelle om bøkene som har handling fra Fosen på 30-tallet.

bra 2.JPGTorvald Sund har et allsidig forfatterskap. Han er kanskje mest kjent for barnebøkene om Onkel Oskar, men har også skrevet dikt, noveller og skuespill. Han er opprinnelig fra Rissa, og er bosatt i Levanger. I 2000 ble han tildelt fylkeskulturprisen i Nord-Trøndelag. Han ble også tildelt Nynorsk barnelitteraturpris i 2001 for ungdomsromanen "Knivkastarens son".

Mørk og ramsalt

"Bøt nota, fang livet" følger livet til den unge enka Dordi og sønnen Rasmus som hun var nødt til å sette bort til slektninger. Romanen er mørk og ramsalt, personene er lutra av livet og av fattigdom, Anmelder Jan Askelund i Stavanger Aftenblad skriver: "Torvald Sunds omfattande forfattarskap særkjennest ved sitt underklasseperspektiv og særlege omsorg for utstøytte og plaga, fattigfolket med dei dårlegaste føresetnadene i kampen for tilveret. Det kan omskapast til pinefullt bra litteratur, som i årets roman frå Fosen på 1930-tallet."

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60