Skriver nytt liv i Blondehuset

Den frittstående oppfølgeren til Steinkjerforfatteren Heidi Bjørnes sin debutroman «Blondehuset» er nå klar. Boka lanseres torsdag 24. mai klokka 18 med et bokbad på Steinkjer bibliotek.

heidi.jpgDebutromanen «Blondehuset» ble en suksess. Trønder-Avisa mente at «Blondehuset er et fyrverkeri av en debutroman … forfatteren lar humor og alvor gå hånd i hånd.», og bokinspirator Liv Gade mente at «Alle kan trenge et Blondehus.»

Boka kom ut i 2015, og Heidi Bjørnes har nå skrevet ferdig den frittstående oppfølgeren – «Nytt liv i Blondehuset».

 

Hverdagsmennesker

Heidi Bjørnes kommer fra Steinkjer, bor i Tønsberg, og fylte 60 samme år som hun debuterte som forfatter.

- Jeg liker hverdager, særlig mandager, og høststormer! Personene i mine bøker er også hverdagsmennesker. Men de har det langt i fra kjedelig!

-  Dagen min begynner med kaffe og bok på senga, før jeg står opp til pc-en og karakterene mine. Forventningen til å møte dem igjen er litt magisk. Håper dere blir like glad i dem som jeg er, forteller forfatteren.

 

Frodig og fargerik feelgood

Innerst i Strandveien står det vakre Blondehuset, der den ellers så fargerike hagen nå er dekket av snø. Før sydet det av liv innenfor veggene, med latter, glede, og dype samtaler blant de gode vennene som bodde der. Nå er det kun Lillian igjen. Hun sitter der med brukket bein, sørger over tapet av sin avdøde ektemann, og savner vennene. Postmannen Egorbert, som er god på krisemaksimering, skjønner at her må han og vennegjengen trå til!

tilbake til blondehuset.jpgSamtidig dukker det opp flere på dørstokken som trenger hjelp. Frittalende Diwata, som er «arvet», den nysviktede og gjeldstyngede Sirkka, og hennes snusfornuftige sønn Kasper.

Nok en gang fylles huset med opphetede diskusjoner og høy latter, liv og røre, vennskap og forelskelser.
 

Bokbad med niese og tante

Publikum kan bli bedre kjent med både forfatteren og Heidi Bjørnes sitt forfatterskap i bokbadet på Steinkjer bibliotek 24. mai. Anniken Bjørnes, også hun forfatter fra Steinkjer, er Heidis niese, og var den som oppmuntret Blondehusforfatteren til å skrive den første romanen. Anniken stiller torsdag 24. mai som bokbader på biblioteket.  

Bokbadet markerer lanseringa av «Nytt liv i Blondehuset», er gratis og åpent for alle.

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60