Skriver bok på biblioteket

Forfatter og journalist Otto Ulseth sitter krumrygga over PCen i en stille krok av Steinkjer bibliotek. Han har en tidsfrist å rekke. Biografien hans om Nils Arne Eggen kommer ut på Aschehoug 1. oktober. – Det er noe med biblioteket, noe med atmosfæren her, som gir ro til å tenke. Og skrive. For meg er biblioteket nesten som en katedral, forteller Ulseth.

Den tidligere fotballtreneren og sportsredaktøren i Adresseavisen har skrevet flere biografier; Arne Larsen Økland, Oddvar brå, Petter Northug og Robert Hermansen.

northug-boka.jpg- Jeg er nå i innspurten på nå er en klassisk biografi om Nils Arne Eggen. Å finne fram alt som er skrevet om Nils Arne siden 50-tallet er et enormt arbeid. På biblioteket kan jeg søke i avisbaser jeg ellers ikke har tilgang på, forteller Ulseth.

Han har brukt vel 1,5 år på boka.

Deadline

Mandag skal en av de siste bitene lirkes på plass i manuset. Forfatteren forteller at han nå forhandler med forlagsredaktøren om det betyr deadline mandags morgen eller ettermiddag.

– På biblioteket finner jeg ro nok til å legge siste finpuss på innholdet. Og jeg er litt gammeldags, på biblioteket lister jeg meg rundt og snakker lavt. Det skal være stillhet og ro i katedralen.

 

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60