Simon Stranger har noe han vil si deg

Den norske forfatteren Simon Stranger har skrevet sterke ungdomsromaner om viktige og aktuelle tema - flukt, papirløse og bunnløs fattigdom. Tirsdag 10. april viser han sin multumedieforestilling om Barsakh-trilogien på Steinkjer bibliotek.

Forestillinga passer godt både for ungdom og voksne.

Emilie og Samuel

Bøkene Barsakh, Verdensredderne og De som ikke finnes har vakt stor oppmerksomhet, og er oversatt til flere språk. Trilogien handler om tenåringen Emilie, og hennes opplevelser mebash.jpgd verdens fattigdoms- og flyktningeproblemer. Det hele starter på en ferietur til Kanariøyene der hun møter ungutten Samuel, en afrikansk flyktning som nettopp har vaklet i land på turiststranda.

Sagt om bøkene

 

«Barsakh er skrevet for ungdom, men den kan med fordel leses både av voksne og av politikere. (…) Simon Strangers lille roman er tankevekkende, dramatisk, spennende og menneskelig gripende.» (Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen)verdensredd.jpg

 

Om Verdensredderne: «Å få ungdom til å engasjere seg i samfunnet, stille spørsmål om vedtatte sannheter og ikke minst handle, kan være vanskelig. Men jeg tror forfatteren vil klare å få mange til å gjøre nettopp dette. Anbefales!» (Linn-Aurora Wengen, Aftenposten)

de som ikke.jpg

Om De som ikke finnes: «Stranger leverer en roman av de sjeldne, og kanskje den viktigste ungdomsboken skrevet i vår tid. De som ikke finnes bør ha en synlig plass i alle norske bokhyller.» (Vårt Land)

Rørende og morsomt

Simon Stranger er 42 år, vokste opp i Oslo, har gått Forfatterstudiet i Bø og studert filosofi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet i alt ti bøker .

Velkommen til et møte med forfatter Simon Stranger på Steinkjer bibliotek, tirsdag 10. april klokka 19.

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60