Stengte bibliotek betyr ikke at du ikke kan låne bøker. I dag har biblioteket over 12 000 e-titler tilgjengelig for lånere. Antallet skal nå økes betydelig ved at budsjettet økes for innkjøp av e-bøker og e-lydbøker. Det vil kutte ventelistene på populære titler og gi leserne tilgang på rykende ferske bøker.

 

Friske penger

I tillegg gir Nasjonalbiblioteket 1 748 000 kroner til bibliotekene i Trøndelag. Pengene er en del av en tiltakspakke for å styrke det digitale bibliotektilbudet mens bibliotekene er stengt, og vil bidra i enda større grad til å styrke tilbudet av digitale bøker og lydbøker. Les Nasjonalbibliotekets pressemelding her.

ebokbib.png

Lån av e-bøker og e-lydbøker gjennom bibliotekene er gratis. Du kan lese og lytte gratis i appen eBokBib på telefon eller nettbrett. Alt du trenger er lånernummer og PIN-kode. Se noen av de nye bøkene som også blir å finne som e-bøker i toppen av denne artikkelen. 

Les mer om bruk av eBokBib her.

 

Annerledes formidling

Steinkjer bibliotek stengte dørene for publikum torsdag 12. mars. Koronastengingen har utfordret biblioteket til å finne alternative måter å formidle litteratur og opplevelser til brukerne.

Lesestunder på nett, online Fortnite-turnering, daglige tips om gode bøker du kan lese på nett, og verkstedaktiviteter er bare noe av det som er på trappene.