Samisk historie endelig på norsk

Boka «En skikkelig flink liten reingjeter» av Anne-Grethe Leine Bientie fra Snåsa ble tidligere i år nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris. Nå er historia om den lille gutten Jakob som må ta ansvaret for reinflokken oversatt til norsk. Og du finner den på Steinkjer bibliotek.

flink 2.JPG"Joekoen sjïehteles ryöjnesjæjja" kom ut i 2014. Nå har forfatteren selv oversatt boka til norsk. Boka er vakkert illustrert av Meerke Laimi Thomasson Vekterli.

 

Jakob

Historien om lille Jakob som må passe reinflokken helt alene er en historie som Jakob Bendiksen fortalte til sine barnebarn.

Fortellingen gir et bilde av hvordan samiske barn gjennom tidene har blitt oppdratt til å være selvstendig og ta ansvar, og gir samtidig et godt innblikk i opplevelser, følelser og dilemmaer den lille gutten må takle.

 

Vakkert illustrert

Teksten forteller mye med få ord. Illustrasjonene er vakre og fungerer i godt samspill med fortellingen Gjennom bildene opplever leseren hvor liten Jakob er i forhold til den mektige naturen rundt.

 

Forfatter og salmedikter

Anne Grethe Leine Bientie er opprinnelig fra Bærum, men flyttet i voksen alder til Snåsa. Hun har jobbet mye med sørsamisk og skriver bøker og salmer på sørsamisk.

Barne- og ungdomslitteraturprisen er en av fem priser som Nordisk Råd hvert år deler ut. I år ble prisen gitt til den færøyiske forfatteren Barður Oskarsson for boka «Treet».

 

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60