- Tusen hjertelig takk. Det er 170 eksperter på ungdomslitteratur som har utgjort juryen. Jeg er glad for prisen, og reiser hjem til Tromsø med inspirasjon til å skrive mer om Pitbull-Terje, uttalte prisvinneren.

170 niendeklassinger fra sju forskjellige fylker har de siste månedene lest og vurdert de nominerte bøkene til UPrisen 2008. To representanter fra hver klasse ble sendt til Oslo for å kjempe for sin klasses favoritter. Etter en lang diskusjon bak lukkete dører var det ingen tvil om hvem som var favoritten.

Prisen ble delt ut av Julian Borch Nash fra Sommerlyst skole i Tromsø og
Regine Victoria Holt fra Hvaler ungdomsskole. De gav følgende begrunnelse på vegne av ungdommen:

- Ungdomsbokforfattere har en tendens til å bruke banneord i annenhver setning for å få ungdoms oppmerksomhet. Årets UPrisforfatter klarer å få banningen til å gli naturlig inn i språket. Vi kunne ikke legge boka fra oss. Noe som dessverre gikk utover vår tv-tid. Personene i boka har vi nå fulgt gjennom tre bøker, i tykt og tynt. Bøkene har utviklet seg med hovedpersonene. Fra barnebøker til ungdomsbok. UPrisen er den første ungdomsbokprisen forfatteren vinner.

Daglig leder i Foreningen !les mener UPrisen er en viktig litteraturpris. – Vi er opptatt av å synliggjøre den høye litterære kvaliteten i norske ungdomsbøker, og gjennom arbeidet med prisen gir vi ungdom en arena hvor deres litterære preferanser blir respektert og løftet fram. En bokanbefaling fra ungdommen selv tillegges vekt i ungdomsmiljøet.