Jobber for inkludering

Steinkjer bibliotek setter fokus på barnefattigdom og utenforskap i valgåret 2021, og vil blant annet utfordre lokale politikere om hvilke tiltak som finnes for å gjøre Steinkjer til en varmere og mer inkluderende kommune å bo i. I kommunens inkluderingsstrategi står FNs bærekraftmål om mindre ulikhet sentralt, et mål som folkebibliotekene jobber kontinuerlig mot, som en viktig del av samfunnsoppdraget.  I hele 2021 vil prosjektet «Fattige barnehelter, men rik på livsmot» rette søkelys mot utenforskap, tabuer og stigmatisering, og åpne opp for en raus og inkluderende samtale om utfordringer som mange unge kjenner seg igjen i. Satsningen er støttet av Fritt Ord.

 

Digital formidling til ungdom

Onsdag denne uka fikk biblioteket tildelt 75 000 kroner av Nasjonalbiblioteket, penger som skal gå til å utvikle biblioteket som en digital møteplass for ungdom.  Biblioteket har blant annet planer om en digital serie med formidling av ungdomsbøker, der ungdom formidler til ungdom, med hjelp fra biblioteket.  Målet er å øke leselysten og interessen for litteratur, og i tillegg til å nå målguppen på sosiale medier. Satsningen starter neste år.

 

Kreativt verksted for ungdom

Det tredje inkluderingsprosjektet starter allerede mandag 7. desember. Steinkjer bibliotek åpner da et folkeverksted for ungdom, etablert for å gi unge en møteplass der de kan være kreative, kjenne seg velkommen, få mestringsfølelse og knytte nye vennskapsbånd.  Dette er et lavterskeltilbud og er selvfølgelig gratis.