Opptur for biblioteket

Flere arrangement, større utlån av ebøker og flere oppdrag for andre bibliotek. Året 2017 var godt for Steinkjer bibliotek. Bildet er fra utdalinga av Frivillighetsprisen i Steinkjer i desember i fjor. For første gang skjedde det på biblioteket.

bib.jpgI fjor lånte biblioteket ut 122 363 bøker, lydbøkerfilmer og ebøker til barn og voksne. I tillegg inviterte vi til 132 arrangement av forskjellig slag – forfattermøter, strikkekvelder, hagedag, familieforestillinger, utstillinger, natursti og koding i Microbit, for å nevne noen. Hele 3398 personer møtte opp på disse arrangementene.

Flere vil ha ebøker

Selv om det klassiske boklånet viker noe for eboka er det totale utlånet høyere enn i 2016. Ebøker er hendig for folk på reise, og utlånet økte med over 1300 bøker i fjor. Det er en økning på ca 35 prosent, også det er høyere enn oppgangen i 2016.

Sender bøker

Steinkjer er et av nøkkelbiblioteka når det gjelder fjernlån av bøker til andre bibliotek. I fjor lånte vi ut 4780 bøker til brukere av andre bibliotek, og det er mer enn året før.

 

2018-01-11 Kristin Haug-Smith
Tips en venn Skriv ut