Steinkjer bibliotek arrangerer, i samarbeid med Litteraturhus Nord-Trøndelag årlig en sommerleseaksjon for barn. Biblioteket opplever stort behov for en slik kampanje. Den er med på å opprettholde leseferdighetene til barna gjennom en lang sommerferie. Kampanjen kan også være med på å utvikle leseglede og inspirere til ren lystlesing.

 

På årets avslutningsfest møter forfatteren Bjørn Arild Ersland barna, for å snakke om bøkene sine. Ersland har skrevet mer enn 40 bøker: om månereiser og sukkerspinn, plenklipping og en gal tryllekunstner. I fjor handlet bøkene hans om motorsag og hoggorm. I år han han skrevet bok om naboen som ganske sikkert må være en heks.

 

Alt ligger an til en herlig avslutning på Operasjon lesesommer, og biblioteket ønsker alle sammen vel møtt. Barn som ikke har deltatt på lesekampanjen kan selvfølgelig også komme, men de vil ikke få premie.

Hvis du har glemt å levere lesepass er det ingen grunn til panikk, du kan fremdeles levere, men vær snar!, vi trenger å få tid til å ordne med premiene!