Å lære norsk er nøkkelen til et meningsfylt og verdig liv i Norge, og en forutsetning for deltakelse, arbeid og tilhørighet i samfunnet. Ved Steinkjer bibliotek har vi tidligere hatt et verdifullt samarbeid med Nord-Trøndelag Røde Kors og Steinkjer voksenopplæring om leksehjelp for minoritetsspråklige kvinner. Dette tilbudet ble kun gitt til kvinner, ettersom de nok oftere må balansere mellom familiære forpliktelser og egne studier. Norsktrening 2014 1_320x427.jpg
Norsktrening 2014 2
 
Av erfaring er det flest fremmedspråklige menn som besøker biblioteket, og etterspørselen etter en arena for å øve norsk har vært stor, uavhengig av kjønn.
Verdien av å bli sett og fulgt opp av en frivillig kan være uvurderlig for de som trenger ekstra motivasjon, støtte og oppfølging i prosessen med å lære seg et nytt språk.
 
Vi er derfor svært glade for å ha fått såpass mange frivillige til å engasjere seg som norskhjelpere. Uten dem kunne ikke Steinkjer bibliotek hatt et slikt tilbud.
 
 
 
Alle som snakker og skriver flytende norsk kan være frivillige i norsktreningen. Hovedregelen er at man ikke trenger å være lærer eller pedagog for å være frivillig. Hos oss har vi en rikt sammensatt gruppe av frivillige, med om lag lik vekt av kvinner og menn. Det er også en rik aldersspredning blant de frivillige.
 
Norsktreninga foregår i biblioteket onsdager mellom kl 17.00 og 18.30.
Aktiviteten fungerer på drop-in-basis. Vi jobber i mindre grupper, med opp til 4-5 stykker i hver gruppe. Som utgangspunkt for samtaler kan vi ha lettleste aviser, lettleste faktabøker, billedordbøker eller grunnleggende lærebøker.
 
Dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet om norsktrening er du velkommen på biblioteket onsdager kl 17.00
 
Dersom du har lyst til å engasjere deg som norskhjelper kan du ta kontakt enten med Anne Ulvin, koordinator hos Nord-Trøndelag Røde Kors eller Anne Hulbækdal ved Steinkjer bibliotek.
 
Kontaktinformasjon:
Nord-Trøndelag Røde Kors
Tlf: 74 15 08 80
 
Steinkjer bibliotek
Tlf: 74 16 93 60
E-post: biblioteket@steinkjer.kommune.no