53-åringen er utdannet makeupartist, har jobbet med interiør, er utdannet hjelpepleier og er nå miljøarbeider på en ungdomsskole. Anne Lise Smolan forteller at det er leiken med farger på et lerret som er den store lidenskapen, og etter flere kurs hos kjente lokale kunstnere ble hun motivert til å stille ut bildene sine.smolan 2.jpeg

Fantasi i hvert strøk

Malinga ble en terapi etter bilulykka. I løpet av kort tid malte hun 60 bilder. Etterpå kastet hun dem. Nå er det fantasien og lek med farger som driver penselen.

- Bildene mine er veldig forskjellig. Jeg har hørt folk si om utstillingene jeg har hatt at det ser ut som det er flere kunstnere som stiller ut, ikke bare en. Jeg er både figurativ og abstrakt i bildespråket, og jeg har en sterk fantasi, mener kunstneren.smolan 4.jpeg

Tilbake til starten

For Anne Lise Smolan blir utstillinga i Steinkjer bibliotek spesiell. Det var nettopp der hun hadde sin aller første utstilling, i 2008.

- Jeg vil at folk som ser bildene mine skal se leken, se kjærligheten til farger. Og kanskje kan jeg inspirere andre til å begynne å male. Det hjalp meg, og det gir meg mye.

Utstillinga er ei salgsutstilling, og åpner tirdag 1. mars klokka 12.