Den barneboka biblioteket har lånt ut flest ganger i løpet av sommeren er «Operasjon sirkus» av Jørn Lier Horst (52 ganger!). De andre bøkene i serien Detektivbyrå nr. 2 står også høyt på lista over de mest utlånte. «Reisen til Jotundalen» av Malin Falch, som er den første boka i serien Nordlys, er nykommeren som skiller seg mest ut med høyt utlån i sommer (37 utlån). Tegneserieromaner som Nordlys og Amuletten ser ut til å være i virkelig medvind for tiden.

 

IMG_2617.jpg

 

To meget populære bøker på Steinkjer i sommer!

 

Over 700 barn har deltatt på Sommerles på Steinkjer - og det leses som aldri før. siden starten av lesekampanjen 1. juni har de unge deltakerne lest over 875000 sider!. Dette utkjør 12,9 leste bøker pr. deltaker. Sammenlikned ser vi en stor økning fra "bare" 9,7 bøker pr. deltaker i 2018. I skrivende stund har barn over hele Norge lest 1,6 millioner sider!

 Vi på Steinkjer bibliotek er meget fornøyd med at deltakerne leser flere bøker enn i fjor, og håper deltakerne får med seg en leseglede som blir med resten av året også. Vi har delt ut premier i bøtter og spann, og skjønte på et tidlig tidspunkt at vi måtte etterbestille sekker og armbånd for å ha nok til alle.

Det er også en gledelig nyhet at Verran bibliotek har fått høyere deltakelse i år enn i fjor. Der er antallet deltagere fordoblet fra i fjor! Forfatteren Marius Molaug besøkte Malm skole i forbindelse med oppstarten av Sommerles der, og det kan ha vært en medvirkende faktor til økt oppslutning.

 

molaugartikkel.jpg

Marius Molaug besøkte både Steinkjer og Malm med sin "Verdens verste.."-serie i sommer!

 

 Sommerles fortsetter enda fram til og med 31. august, og vi vil minne om at det er mulig å registrere bøker helt fram til da! Det vil bli trekning av premier til noen av de som greier å nå level 40, så det er ingen grunn til å slutte å registrere bøker selv om man har fått alle de ordinære premiene.

 

Vi minner om at det lørdag 7. september klokka 12:00 vil være avslutningsfest for Sommerles på Steinkjer bibliotek. Da kommer klovnen Tove Karoliussen på besøk, og alle er hjertelig velkommen! De som ikke har vært med på Sommerles får også lov til å komme!