Dette er andre dagar av Ruth Lillegraven, 2020

Dette er eit langdikt i ti delar, skrive frå mars til mai 2020, ein tid som innebar ei omvelting for alle. Verda blei reinare og klarare, men òg mindre. Nokon fekk mindre tid, mens andre fekk meir. Ein måtte omstille og tilpasse seg, vaske hender, halde avstand, samtidig som ein lengta etter at livet ein dag kunne gå tilbake til slik det var. Forteljinga gjer sprang til framtida, tilbake i historia, og ut i naturen.

Ruth Lillegraven har tidlegare verte tildelt Brageprisen og Bokbloggernes åpen klasse-pris for diktsamlinga «Urd» (2013).

Omtalen er utarbeidd av BS.

Dette er andre dagar_lillegraven.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Kjærlighet i nødsfall av Daniela Krien, 2021

De fem kvinnelige karakterene i boken var tenåringer da Berlinmuren falt, og opplevde at frihet erstattet reglene og restriksjonene de vokste opp med. Men friheten hadde uante konsekvenser - plutselig var valgmulighetene uendelige. Romanen beskriver de ulike kvinnenes utfordringer og opplevelser i det 21. århundre, og hvordan de håndterer sine roller som koner, mødre, døtre, søstre, venner og elskere.

Daniela Krien er en tysk forfatter. Hun debuterte i 2011 med "En gang skal vi fortelle hverandre alt". Dette er hennes andre roman.

Omtalen er utarbeidet av BS.

Kjærlighet i nødsfall_krien.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen, 2016

En liten familie på tre er i oppløsning. De klarte det ikke. Karen klarte det ikke. Koret av stemmer melder seg, fra venninner til familieterapeuter, med ord som skal hjelpe: Delt bosted. Mekling. Fordeling. Tilknytning. Forutsigbar adferd. Transitt-fase. Barn er robuste skapninger. Karen lytter til dem, slik en moderne kvinne skal, samtidig som alt i henne gjør opprør. Nei, barnet er mitt. Det er jeg som er dets mor. Det finnes ingenting moderne ved meg. Likevel kommer spørsmålene: I hvilken grad er rollen som mamma knyttet til det å være familie? Er datteren fortsatt hennes når hun er hos faren? Hvis man er mor den ene uken, hva er man i den andre?

Omtalen er fra forlaget.

Vær snill med dyrene_isakstuen.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Henrik Falk av Vigdis Hjorth, 2019

Henrik Falk føler seg fanget allerede da han kommer hjem fra bryllupsreise med sin høygravide kone Elsa. Han satset alt på aksjemarkedet for å redde familiearven, men tapte. Han er nå ansatt på svigerfarens bensinstasjon og helt fanget inn i svigerfamiliens liv, noe han ikke kan utstå. Da han får vite at hans tidligere kjæreste har kjøpt barndomshjemmet hans, blir situasjonen helt uutholdelig for Henrik.

Omtalen er utarbeidet av BS.

Henrik Falk_Hjorth.jpg

Lån boka på biblioteket

 

I godt selskap av Naoise Dolan, 2021

Etter universitetsavslutningen flytter irske Ava til Hongkong for å undervise rike barn i engelsk. Hun bor i en slitt leilighet, og hun finner ikke tonen med dem hun bor sammen med. Så møter hun Julian. Han jobber i bankverdenen, har en flott leilighet helt for seg selv og liker å bruke penger på Ava. Noen ganger får hun sove over på gjesteværelset, og noen ganger har de sex. For Julian er Ava godt selskap. Mens Julian er på forretningsreise i London, treffer Ava juristen Edith. Det tar ikke lang tid før Ava vil være sammen med Edith hele tiden. Men Julian og Edith får ikke vite om hverandre.

"I godt selskap" er en roman om kjærlighet, klasse, sex og relasjoner i vår tid. Naoise Dolan har studert engelsk litteratur ved Trinity College i Dublin og ved Oxford University. Dette er hennes debutroman.

Omtalen er utarbeidet av BS.

I godt selskap_dolan.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Sult av Knut Hamsun og Martin Ernstsen, 2019

Martin Ernstsen utforsker den menneskelige psyken i denne tegneserieadaptasjonen, som gjennom tidvis ordløse sekvenser utrykker desperasjonen og håpløsheten den utsultede hovedpersonen opplever på sine vandringer i Kristiania.

Omtalen er utarbeidet av BS.

Sult_ernstsen.jpg

Lån boka på biblioteket