Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. Siste lunsjbokprat før sommeren var 3.juni. 

 

15482993.bilde.1645543190.n.jpg

Det finne ingen grenser for gult av Tyra Teodora Tronstad(Aschehoug, 2022)

Sigrid har aldri lagt spesielt godt merke til gamle folk. Men en dag kræsjer hun inn i Marika utenfor matbutikken. Den gamle, skrøpelige damen blir nestet veltet overende, og Sigrid tilbyr seg å bære handleposene hennes hjem for henne. Det blir starten på et uventet vennskap. Sigrid fortsetter å besøke Marika, fortsetter å bære handleposer for henne, uten at hun selv vet helt hvorfor. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

Om alt kunne slutte her.jpg

Om alt kunne slutte her av Kari Bøge(Aschehoug, 2022)

Sara forelsker seg, noe som gir henne mot til å bryte opp med alt; samboer, jobb og familie. Hun slår seg ned i barndomsbyen på Fyn, men finner raskt ut at hverdagen er som før: tjene penger, finne et sted å bo, bli kjent med mennesker. Likevel er måten hun legger brikkene på annerledes nå, og hun lar livet selv styre, istedenfor å plassere brikkene etter egne ønsker. Litt etter hvert får hun et nytt syn på oppveksten og de valgene hun har tatt, og hun reflekterer over hva det innebærer å leve et lykkelig liv. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket
 

I skyggen av ibsen.jpg

I skyggen av Ibsen av Astrid Sæther (Gyldendal, 2022)

 
Når 1800-tallet gikk mot slutten var Henrik Ibsen en feiret dramatiker på høyden av sin karriere. I en periode mellom 1889 og 1899 kom fire kvinner inn i livet hans. Med intens forelskelse og engasjement gikk han inn i et forhold som så ble avløst av et nytt. Hvem var disse kvinnene som Ibsen kalte sine prinsesser? Ibsen-forsker Astrid Sæther tegner i denne boken opp portrettene av fire kvinner fra fire storbyer i et Europa i endring, som hver på sitt hvis falt for den norske dikteren. Gjennom brevveksling og dagboknotater kommer deres tanker og følelser frem. Det handler om makt og begjær, men det beskrives også hvordan Ibsen, i kunsten tjeneste, kunne være hensynsløs i sin søken etter nye erfaringer med kvinner. Astrid Sæther tar de fire sitt perspektiv i fremstillingen av deres historier, og går i rette med måten kvinner har blitt plassert i tidligere Ibsen-biografier. Omtalen er utarbeidet av BS.