Den forbudte elven av Chigozie Obioma, 2017

Handlingen i Den forbudte elven er lagt til 1990-tallets Nigeria. Vi møter fire brødre som benytter sin fars fravær til å dra på fisketur i elva de har fått streng beskjed om å holde seg unna. På hjemveien møter de Abulu, en eksentrisk karakter som er beryktet for sine spådomskunster. Han forkynner at den eldste av dem, Ikenna, vil bli drept av en av sine brødre. Spådommen forfølger guttene og tærer på familiebåndene. Moren blir innlagt på sykehus, og faren, familieoverhodet, bryter sammen i erkjennelse av at han ikke kan beskytte sine sønner. Brødrene forsikrer stadig Ikenna om at ingen av dem vil drepe ham. Men hva om den gale spåmannen får rett?

Omtalen er utarbeidet av BS.

Den forbudte elven_obioma.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Etter punktum av Berit Rødstøl, 2020

Ei ung jente døyr i ei tragisk bussulykke. Femten år seinare vender dottera til bussjåføren attende til garden, og forstår at bygda ikkje har gløymt. Historia handlar om ei kollektiv sorg som ikkje gror og om å arve ein annan si skuld.

Omtalen er utarbeidd av BS.

Etter punktum_rødstøl.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Det som forsvinner av Brit Bennett, 2021

"Det som forsvinner" er en fortelling om søstre, mødre og døtre, familie, identitet og tilhørighet. Romanen er også et portrett av raseidentitet i USA. Desiree og Stella er tvillingsøstre som vokser opp i Sørstatene på sekstitallet. Begge er svarte, men lyse i huden. For Stella blir det en vei ut av det vanskelige livet som svart. Hun flytter til California, og der starter hun et nytt liv som hvit. Hun gifter seg med en hvit mann og kutter alle bånd til fortiden. Ikke en gang Desiree vet hvor det har blitt av søsteren. Men hun slutter aldri å lete etter henne. Begge søstrene får en datter på hver sin kant, og døtrene deres vil nøste opp i hemmelighetene fra fortiden. Livene til Stella og Desiree forblir derfor sammenflettet, på godt og vondt. Det viser seg at det ikke er enkelt å kutte familiebånd og legge fortiden bak seg.

Omtalen er utarbeidet av BS.

Det som forsvinner_bennett.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Under verden av Ida Hegazi Høyer, 2012

Forlaget skriver:
En liten østlandsbygd, en innflyttet kvinne, en hund, en kjent forfatter, en sosial katastrofe. Med et skarpt blikk for detaljer skriver Ida Hegazi Høyer frem et romanunivers som både fascinerer, uroer og morer leseren i en sjeldent sterk debut.

Under verden_høyer.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Vandrefalken av J. A. Baker, 2019

«Vandrefalken» ble utgitt første gang i 1967 og regnes som en klassiker i britisk naturprosa. J.A. Baker skriver fra de flate våtmarkene ved kysten av Essex. Her oppholdt forfatteren seg gjennom en rekke lange vintre, hvor han observerte vandrefalker i jakt på duer og vadefugler i det øde landskapet. Med forord av Robert Macfarlane.

Omtalen er utarbeidet av BS.

Vandrefalken_baker.jpg

Lån boka på biblioteket