vara.JPGSlagordet "Les høyt for oss!" runget gjennom rådhussalen under Barnehagedagen 2016 i Rådhussalen i Steinkjer i går. Sammen med vel ti barnehager markerte Steinkjer bibliotek dagen, med høytlesning og små overraskelser.

Leser mye

I går viste mange av barnehagene i Steinkjer kommune hvordan de jobbet med å utvikle barnas språk. Stor flid og mye arbeid ligger bak utstillingene i rådhussalen, og mye jobb blir hver dag lagt ned  i barnehagene for å  sikre ungene god språkutvikling før skolestart.eventyrbord.JPG

- Vi leser mye, det er en av grunnpilarene hos oss. Vi tok med oss kun en liten del for å vise fram her, men håper at det forteller at vi jobber mye med språkutvikling hos ungene, sier pedagogisk leder Sissel Grøtan ved Haugtussa barnehage. På det lille utstillingsbordet glitrer det i skatter og glimter i ulvetenner. Tablåene er til å kjenne igjen, de er fra eventyr og regler ungene på Granstubben kjenner godt.

Fremmedspråklig geitekilling

Steinkjer bibliotek sin stand viser tilbudet av flerspråklige bøker. Og under høytlesinga av Geitekillingen som kunne telle til ti snakker kua og kalven og oksen og hesten og grisen og katten og hunden og sauen og hanen både norsk og arabiskAnne og Doha.JPG.

- Vi vil gjøre synlig at vi har billedbøker på mange språk på biblioteket. De er der – til låns for både barnehager, skoler og privatpersoner, forteller Anne Hulbækdal ved Steinkjer bibliotek. Mens Hulbækdal leser boka på norsk, leser irakiske Dhuha Al-Azawi på arabisk. Og til slutt teller geitekillingen til ti – på begge språk.

Lokale forfatterejakob.JPG

- Jeg synes det er flott å presentere bøker fra norske forfattere på flere språk, spesielt lokale billedbokforfattere, fortsetter Anne Hulbækdal. Forfatter Kari Stai fra Inderøy har skrevet bøkene om Jakob og Neikob, som er oversatt til blant annet engelsk, hindi og arabisk. I går stilte Brageprisvinneren opp på Barnehagedagen i Steinkjer rådhus, og leste høyt for et lydhørt publikum.

 

Det er Utdanningsforbundet som står bak markeringa av Barnehagedagen, og målet er å presentere gode språkopplegg fra barnehagene i Steinkjer.