Fotokunstnerne Lene Pettersen og Olav R Sende fra Verdal stiller ut bildene sine i 1. etasje i biblioteket. Bildene har fokus på naturens gaver til menneskeheten. Figurene som fotokunstnerne i Nordic Ice Art har fanget er formet og lyssatt av naturen selv. sitte.JPG

Oppdager naturen

De to har fast galleri i på Trones i Verdal. Lene er fotokunstner på heltid, mens Olav er fysioterapaut i Verdal.  Ifølge makkeren får han på denne måten han realisert sitt kunstnerpotensiale. Selv har Lene Pettersen vært fotokunstner så lenge hun kan huske.

- Målet mitt er å inspirere andre til å åpne hjerte og øyne når de er ute. Vinteren kan være ekstra vakker når du går på oppdagelsesferd, slik vi har gjort, sier hun.

Vil ikke si hvor

Fotokunstneren har selv brukt mobilkamera for å fange naturens eget verk. Ingen av bildene er redigert eller manipulert. Hun mener rådyrt utstyr ikke er nødvendig for å ta gnistrende bilder, og håper utstillinga kan bekrefte det.

 - Men jeg sier ikke hvor i Nord-Trøndelag vi har tatt bildene. Den plassen velger vi å ha for oss sjøl, sier Pettersen og ler. Hun tipser gjerne om at lyset i totida en vinterdag virker å være godt egnet til å gå på fotojakt.isbjørn 2.JPG

Du kan se utstillinga i Steinkjer bibliotek fram til 24. november. Bildene er til salgs.