Heksagon.jpgLørdag 9. september kl. 11

Heksagon og Elvis er ei sprelsk forestilling som markerer avslutninga på Sommerles 2017.  Forestillinga handler om heksa Heksagon som sliter med å få trylleformlene riktig. En dag får det følger for heksa og bestevennen Boboz. Forstillinga er åpen for alle, og passer for både voksne og barn. Gratis inngang

 

 

Mandag 11. september og onsdag 14. september kl. 19

På biblioteket markeres Kulturminnedagene med foredrag om kulturarv. Tema for årets Kulturminnedager er "Kulturminner i samfunnets tjeneste". Byantikvar Robert Øfsti holder foredrag om steinkjer.jpgSteinkjer bys historie, med spesielt fokus på gjenreisningsbyen Steinkjer. Arrangør er Steinkjer kommune, og det er gratis inngang.

 

16. september

Statens kunstutstilling, også kalt Høstutstillingen, åpner denne dagen. På biblioteket kan du se smakebiter fra det beste av det beste av norsk samtidskunst. Utstillinga blir vist  ut september.

 

margit.jpgTorsdag 28. september kl 18.00

Forfatter og ernæringsekspert Margit Vea inviterer til økologisk bokcafé på biblioteket. Hun forteller om hvordan en kan gjøre maten både sunn og god for små og store barn, og byr også på smaksprøver. Arrangementet er en del av markeringen av Øko-uka 2017, og Norges Bygdekvinnelag og Steinkjer bibliotek står bak. Gratis inngang.

 

Lørdag 30. september kl 12.00 - 14.00

Dysleksi Norge står bak "Prosjekt leseglede" som har som mål å hjelpe barn fra 6 - 10 år som sliter med lesinga. Foreninga inviterer både foreldre og barn til biblioteket for høytlesning, informasjon om lydbøker og lesestrategier, og annet som kan hjelpe barna til å bli bedre til å lese. Prosjektet - og lesestunda på Steinkjer bibliotek - blir ledet av lærer og spesialpedagog Turid Noddeland Nygård fra Arendal.

Smakfull oktober

Illustrasjonsbilde Tirsdag 3. oktober starter biblioteket lesesirkel om japanske  Haruki Murakamis forfatterskap . Du må melde deg på i biblioteket for å bli med. Lesesirkelen blir ledet Kari Ann Aune.

 

Høstferie fra 9. - 15. oktober

I høstferien byr biblioteket på morsomme og lærerike aktiviteter for både store og små. Følg oss på Facebook og følg med på hjemmesida vår for mer info når det nærmer seg til for "potetferie". 

 

Lørdag 28. oktober kl 10.30

Verdensjøglerne inviterer til ei hesblesende forestilling. Gjennom høyintensitivt klovneklabb og trylletøys engasjeres barna i et show som går over stokk og stein i latterhikst og fjollete krumspring.Forestillingen passer for barn opp til 12 år og for familier. Gratis inngang.

 

Blant de faste tilbuda på Steinkjer bibliotek denne høsten nevner vi 

  • Språkcafé for de som trenger å øve på å snakke norsk onsdager kl. 17.00 – 18.30
  • Leksehjelp for elever i 5. - 7. klasse onsdager kl 13.30 - 15.30
  • Digihjelp til seniorer som trenger hjelp med digitale verktøy. Bestill tid.
  • Høytlesning til skoler og barnehager. Bestill tid.
  • Nettaviser fra hele verden (PressReader)
  • Utlån av e-bøker (elektornisk lagra bøker du kan lese på nettbrett/mobil)
  • Generell hjelp til å finne informasjon