Skjoldvor Wiseth er født på Tessem i Beitstad og er den yngste av 14 søsken. På gården finnes et berg med helleristninger, og som barn lå hun og gravde mose av berget for å finne figurer. Hvem hadde laget dem? Hva slags redskap hadde de brukt? Når var de laget? Hva ville de med dem?
 
Fasinasjonen over disse magiske tegnene har fulgt henne gjennom hele livet. Som liten gnudde hun med stein for å lage sine egne tegn. I de senere  årene har  hun jobbet med tegnene på ulike plan og brukt dem inn i sine egne bilder. Sand og akryl er valgt som material.
 
De siste 14 vintrene har hun bodd og arbeidet på Bali. Her utviklet hun sin egen teknikk med å lage bilder med sand. Teknikken er svært godt egnet til å få fram mystikken og atmosfæren omkring helleristningene.  
 
På Bali møter hun mennesker fra hele verden. De kan fortelle at de samme figurene og formene hun har i sine bilder, går igjen i tegninger på bergene i deres eget land.
 
Distriktet omkring Steinkjer er rikt på helleristninger. Mange av disse er motiv i bildene som vises på utstillingen. Hennes mangfold vises i tillegg i bilder med mer abstrakte motiv.