Helheten på utstilling i biblioteket

Kunstneren Hele Sits lager bilder som forteller om helheten og om menneskets indre, rå kraft. Tirsdag 10. juli åpner hun utstilling i biblioteket – og du er invitert!

blomster.jpg”Helheten” er inderøykunstnerens kunstprosjekt i år. Hele Sits lager såkalte mandalabilder. I følge Store norske leksikon er mandala knyttet til buddhisme, og er et symbolsk diagram med inntegnede sirkler. Mandala betraktes som et symbolsk bilde på kosmos, og benyttes som støtte for meditasjonen, særlig i Tibet og Japan.

Veien til målet

Bildene forteller en historie om indre kraft, hvordan vi kan bruke det for å oppnå våre drømmer og mål, og om de gledene og utfordringene vi møter på denne reisen. ”Helheten” forteller historien av indre søket livet dypest sett er.

Nordisk natur

Mandala er en eldgammel kunstform som har vært i bruk av vismenn over hele verden gjennom århundrer som et bilde på helhet. Hele Sits har latt seg inspirere av nordisk, og bruker blomstermotiv når hun lager mandalabildene sine.

Historier

Tirsdag 10. juli klokka 16.00 åpner utstillinga «Helheten» i biblioteket. Dette er ei salgsutstilling, og du kan møte kunstneren som sier hun har ei historie bak hvert eneste mandalabilde. Velkommen!

2018-07-05 Kristin Haug-Smith
Tips en venn Skriv ut