Den offisielle innflyttingsdatoen for Steinkjer kulturhus er 1. september 2023.  

Stengt periode  
Fra ca medio mai vil det være en lengre periode der biblioteket må holde stengt eller delvis stengt på grunn av flytting ut fra Dampsaga og inn i nytt bygg. Dette arbeidet vil være tidkrevende. Vår store mediesamling skal pakkes ned og flyttes over i nye hyller. Samtidig skal møbler, inventar og utstyr på plass før vi kan ønske dere velkommen igjen.  

Vi ber om forståelse for at bibliotekets tjenestetilbud vil være svært begrenset under flytteperioden. Vi jobber nå med å finne gode løsninger for at enkelte sentrale tjenester som kopiering, utskrifter og utlån av publikumspc likevel kan være tilgjengelige til en viss grad. Mer informasjon om dette blir lagt ut på hjemmesiden vår og i sosiale medier så snart det er avklart. Bibliotekets avdeling i Malm vil holde åpent som normalt i denne perioden.    

Gode digitale tilbud selv om biblioteket har stengt 
Selv om biblioteket ikke vil kunne tilby utlån av fysiske medier i en periode, vil det fortsatt være mulig å låne digitale medier. Vi styrker utvalget av e-bøker og elydbøker i 2023, og Bookbites og Libby vil fungere som normalt. Trenger du hjelp til å laste ned app’en, er det bare å ta kontakt med oss.  

I tillegg kan du låne filmer via Filmoteket – og i 2023 lanserer vi enda et filmtilbud - Cineast! Følg med utover vinteren for mer informasjon.   

Flyttesalg  
Ettersom vi rydder i samlingen vår og forbereder flytting, har vi flyttesalg av diverse bøker, musikk-cd’er og filmer utover de neste ukene. Her er det muligheter til å gjøre gode kjøp!  

Endelig meråpent bibliotek! 
Når nye Steinkjer bibliotek åpner til høsten får vi et etterlengtet meråpent-tilbud. Dette betyr at lånere over 18 år kan få tilgang til biblioteket, også når det er ubetjent. Lånere som inngår meråpent-kontrakt med oss kan for eksempel få bruke biblioteket tidlig på morgenen, utover kvelden og på søndager og helligdager. Dette blir et bedre og utvidet bibliotektilbud!  

Aktiviteter og arrangementer 
Alle våre faste tilbud som babysang, litterært pusterom, lunsjbokprat, digihjelp og norsktrening starter opp igjen nå i januar. Datoer og mer informasjon finner dere på hjemmesiden og i sosiale medier. I tillegg UTVIDER vi det populære folkeverkstedtilbudet med fast lørdagsåpent hver lørdag fram til mars. Detaljer om programmet kommer snart - dette blir bra!  

Og så blir det som vanlig flere spennende arrangementer utover vinteren/våren, samtidig som vi er i full gang med å planlegge høstens program i nytt bibliotek…  

Det er bare å glede seg!   

Alt godt,  

Marianne Vanem 
biblioteksjef