I 2001 reiste den anerkjente fotografen og skribenten Medbøe til Romania for å lete etter røttene til sin mor, som var halvt rumensk. Her traff han og ble kjent med sigøynerne - det mest forfulgte og diskriminerte folket i Europa. Over en periode på fem år bodde han blant romanifolket, noe som resulterte i tekst- og billedboken Rrom - Sigøynerreiser  som ble utgitt i 2006.

Harald Medbøe har levd i evig opposisjon over, under og på siden av det konforme norske samfunnet, noe som er avspeilet i fotoprosjektene hans. På 80 tallet dokumenterte han Oslos byorginal, advokat Hermansen i tekst- og billedboken Advokat Hermansen - byoriginalen i ord og bilde (1984). Han har også gitt ut selvbiografien Shit - en cellebiografi (2001) og bluesplaten Boredom Hotel (1996).

Under Hilmarfestivalen vises også Harald Medbøes fotoutstilling Rrom Sigøynerreiser på Steinkjer bibliotek

Aina Basso debuterte i 2008 med ungdomsromanen Ingen må vite, ei bok hun fikk Giske mållags målpris for. Fange 59. Taterpige er hennes første bok for voksne.

Basso er fast spaltist i avisene Nationen og Sunnmørsposten, og sitter i redaksjonen til den nynorske kunnskapsbasen Allkunne.no. Basso er utdanna historiker og bor i Oslo.

Forfattermøte og utstillingsåpning på Steinkjer bibliotek 9. november kl 18.00. Fri entré.

Utstillingen kan ses fram til 3. desember.

Forfattermøtet arrangeres av Norli bokhandel, Steinkjer bibliotek og Litteraturhus Nord-Trøndelag, i samarbeid med Hilmarfestivalen.