For fremmedspråklige

språk 1.JPGTilbud til språklige minoriteter og brukere av andre språk enn norsk. Vi tilbyr litteratur og  informasjon på mange språk. Målgruppen er minoriteter og brukere av andre språk enn norsk.
 Er du innvandrer i Steinkjer kan du bruke biblioteket for å:
 

                       Ta vare på morsmålet ditt

                        Lære norsk språk og kultur

                        Få svar på dine spørsmål

                        Møte andre

På biblioteket kan du få omvisning og orientering om de tilbudene vi har. Vi gir også veiledning i bruk av data og i å finne fram på Internett. Avtal gjerne tid på forhånd.

 

Tilrettelagt litteratur

Biblioteket har en del tilrettelagt litteratur fra foreningen ”Leser søker bok”. Dette kan være bøker med stor skrift, lettleste bøker eller bøker med enkelt innhold. Målgruppene kan være voksne og ungdom som har problemer med å lese vanlig litteratur, eller fremmedspråklige som er i ferd med å lære norsk.

 

Fremmedspråklig

flersp.JPGBiblioteket har bøker og annet materiell på ulike språk. Vi bestiller bøker, lydbøker, filmer og musikk, for barn og voksne fra ”Det flerspråklige bibliotek”. Hvilke språk vi bestiller , avhenger av målgruppene. Biblioteket kan også bestille inn enkelte titler til enkelte lånere. Les mer om Det flerspråklige bibliotek på hjemmesidene deres.

Vi kan tilby materiale på disse språkene:
 
Amharisk            Nederlandsk       Somali               
Arabisk Persisk Thai  
Bosnisk Polsk Tigrinja  
Kurdisk Portugisisk Tyrkisk  
Litauisk  Russisk    
 
Finner du ikke litteratur på ditt språk? Ta kontakt med biblioteket, så kan vi bestille inn bøker for deg. I tillegg har vi litteratur på engelsk, tysk, fransk og spansk i vår egen samling.
 

Språkkurs

Steinkjer bibliotek har språkkurs, ordbøker og lettleste bøker som gjør det enklere å lære norsk. Vi har også det nettbaserte språkkurset Min vei.
 
I tillegg finnes det mange gode ressurser som kan hjelpe deg med å lære norsk. Her er noen:

Skolekassa.no       morsmal.no     intro.cappelendamm.no

 

Språkkafé

Språkkafé er et tilbud til deg som kan litt norsk, og som vil bli litt bedre. Her kan du lese mer om språkkaféen på Steinkjer bibliotek. 

 

Språkressurser på nett

Her er andre ressurser som kan hjelpedeg som er ny i Norge:

 

Logo Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek kjøper inn og låner ut bøker og andre media på 40 språk.

Logo Bip.no 

 

På Barnas og ungdommens innvandringsportal finner du informasjon du kan bruke for å lære mer om flyktninger og innvandring, inkludering og mangfold, samt rasisme og diskriminering
 

 

 
  
 
Logo Utlendingsdirektoratet

 

 

UDIs nettsider gir informasjon til flyktninger og asylsøkere. 
UDI behandler søknader om asyl, visum, familieinnvandring, arbeids- og studietillatelse, statsborgerskap, permanent oppholdstillatelse (bosettingstillatelse) og reisedokument.

 

 

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60