Sosiale medier preger samfunnet. Mennesker møtes uten å treffes.  Innholdet i samtalen styres av brukerne. Det har gitt kunstnerne Trine Torgerstuen og Pernille Elida Fjoran ideen til prosjektet "Fjernsansen", som du kan oppleve under Uppdaldåggån på Steinkjer bibliotek.damer.JPG

I mellomrommet

I prosjektet "Fjernsansen" spør Pernille Elida Fjoran og Trine Torgerstuen seg om hvordan er det å bli født inn i en verden fylt av Internett. Hva er virkelighet for dagens barn og unge, som ikke har minner fra en tid med søndagstelefoni og barne-TV klokka 18? 

Gjennom tegninger og tekster ønsker kunstnerne å vise hvordan sosiale medier påvirker sansene våre, oppfatninga vi har om oss selv og av andre, det som ligger i mellomrommet mellom fortida og framtid, mellom virkeligheten og illusjonen.

Fjernkontroll

De har skapt en ny sans, fjernsansen, som vi bruker når vi er "logget på".   Og de stiller det sentrale spørsmålet; hvem har fjernkontrollen til fjernsansen?

Dette er ei utstilling som åpner på Steinkjer bibliotek samtidig med den offisielle åpninga søndag 6. november klokka 14.