2. des.JPGPå en av veggene i utstillingsrommet på biblioteket henger et maleri. Signaturen forteller at bildet er malt av Solrun. Maleriet heter "Det var en gang". Motivet virker kjent, fra den gamle bebyggelsen i Steinkjer, badet i lav kveldssol.

Stor produksjon                                                               

- Dette er et av flere hundre maleri jeg har laget. Jeg har ikke tall på hvor mange jeg har solgt, forteller Solrun. Hun har vært med i maleklubben i byen i nær 30 år.Guin.JPG

Nå er hun Steinkjer maleklubbs representant på biblioteket. I begynnelsen av desember stiller de ut bilder laget av klubbens medlemmer. Utrykka varierer, motiva forteller om spenn i medlemsmassen.

Førjulstid

- Jeg går på biblioteket ellers også, enten for å låne noen bøker eller rett og slett sitte ned med en kopp kaffe og lese aviser.

Solrun tilhører "den gamle skolen" når det gjelder å ordne til jul. Hun har ikke tid til å sitte utstillingsvakt hele adventstida.

- Du vet, det er vanskelig å komme bort fra sju sorter julebakst og rundvask når du har gjort det så mange år. Slik er det med mange fra min generasjon, tror jeg.

Utstillinga henger på Steinkjer bibliotek til 3. desember.