Mandag 30. mai startet det hele med elever fra Egge barneskole. Elevene var superengasjerte og de gav utrykk for at dette var morsomt å være med på!

Steinkjer bibliotek og Egge museum samarbeider om prosjektet Escape Room for elever på mellomtrinnet. I tre uker framover kommer klasser fra Steinkjerskoler til Egge museum for å løse mysteriet på stabburet. Interessen fra skolene i Steinkjer har vært formidabel!

Påmeldingene har rent inn og vi ble nødt til å sette opp flere dager, sier bibliotekar Kristin Sundal. Sammen med Linda Trøen fra Egge museum og Ida Sofie Kjølmoen fra biblioteket er dette trioen som står bak konseptet. I tillegg har de fått med seg Marit Kristine Boneng, som også er fast aktivitetsleder på Folkeverkstedet på biblioteket.

Ideen ble skapt for en stund tilbake. Vi har hatt godt samarbeid med Egge museum tidligere, og nå var tida endelig klar for Escape Room, sier Kjølmoen. Vi er heldige å ha mottatt midler fra Nasjonalbiblioteket som realiserer prosjektet.

I vår har de hatt jevnlige prosjektmøter og alle oppgavene i Escape Room er lagd av trioen selv. Selve bakgrunnshistorien er lagt til vikingetida og gruppene som deltar møter Sigrid,  husfrua på Egge. Elevene må hjelpe Sigrid og mannen hennes Kalv Arnesson til å låse opp kista der sverdet, arvegodset fra Trond Haka, ligger. 

Det var viktig å lage en bakgrunnshistorie knyttet til den rike historien på Egge, sier Trøen.

Før sommeren ble alt fullbooket, men vi har satt opp en ny runde til høsten som vi nå er i gang med. Så det vil komme nye muligheter til å delta på Escape Room, Egge museum!

 

Kan dette være noe for deg og klassen din? Send e-post til biblioteket@steinkjer.kommune.no