Odd Klippenvåg: En lykkelig gift mann (2020)

En russisk kvinne fra fortiden dukker plutselig opp, en søster kommer ikke i farens begravelse, en lektor er utro og en eldre mann opplever sorg over et langt samliv som snart er over. Felles for disse novellene er at de handler om ulike former for kjærlighet. Omtalen er utarbeidet av BS.

En lykkelig gift mann_klippenvåg.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Stein Sørensen: Brønnøya (2020)

Romanen starter med at realitystjernen Maria Ruge blir myrdet under en fest på Brønnøya utenfor Oslo. Øyelege og milliardarving Jon Holm Matsen blir ufrivillig vitne til mordet. Han mistenker at motivet for mordet har sammenheng med de hemmelighetene han har skjult i 17 år. Dette setter i gang en granskning i egen hukommelse, om oppveksten, studietiden og egen identitet og hvordan han kunne ende opp ved Maria Ruges døde kropp. Brønnøya er første bok i en planlagt serie. Omtalen er utarbeidet av BS.

Brønnøya _sørensen.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Julia Phillips: Alt som ble borte (2021)

"Alt som ble borte" tematiserer blant annet familiebånd og tilhørighet i det russiske samfunnet, og det er stemmene til de russiske kvinnene som høres i denne romanen. To søstre på åtte og elleve år forsvinner fra en strand i Russland, og det ser ut som en kidnappingssak. Hva som skjer det første året etter forsvinningssaken, blir formidlet av ulike kvinner som direkte eller indirekte kan knyttes til forsvinningen. Fortellingene deres tegner et bilde av kvinners og jenters liv i det russiske samfunnet. De sammenvevde fortellingene viser et Russland som er fullt av motsetninger og etniske spenninger, og et samfunn der kvinner fortsatt er mindre verdt enn menn. Omtalen er utarbeidet av BS.

Alt som ble borte_phillips.jpg

Lån boka på biblioteket