Dette skjer på biblioteket

Møt tre prisbelønte forfattere, en filmskaper med en lang og mangfoldig karriere og en filosof som snur kunsten på hodet. Våren kan bli spennende og morsom på Steinkjer bibliotek.

Når påsken er over starter en hektisk periode på biblioteket. Fram til sommeren får vi besøk av flere forfattere, filosofer og filmskapere.

enger.jpgSkrev om sin mor

Cecilie Enger (54) jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Hun debuterte som forfatter i 1994 med romanen Nødvendigheten, en roman hun fikk Nota Bene Bokpris for.  For den selvbiografiske romanen Mors gaver, om sin egen mors Alzheimer-sykdom, fikk hun Bokhandlerprisen i 2013.

Du får møte forfatteren i samtale med bibliotekar Kari Hortman på Steinkjer bibliotek, torsdag 20. april klokka 12.

Filosofi-café

olsholt.jpgØyvind Olsholt (53) var blant de første filosofene i Norge som begynte å arbeide med filosofi for barn. I 2000 etablerte han selskapet Barne- og ungdomsfilosofene, og har siden holdt en rekke kurs og foredrag for pedagoger og andre som arbeider med barn og unge. Han har gjestet Steinkjer bibliotek tidligere, og den 25. april klokka 19 inviterer han igjen til filosofi-café. Denne gangen tar han for deg kunsten, og filosoferer blant annet rundt hvem som bestemmer hva kunst er.

Poesi på film

I Provence bor og arbeider den franske kunstmaleren Jean Arène (88). Han har hele sitt liv malt bilder fra sin Barndoms dal - Provence. Han har aldri ønsket å dra til en kunstmetropol for å bli "rik og berømt". Stilen hans er personlig, kraftfull og poetisk, og regissør René Bjerke har fanget denne unike personligheten på film.

 

rene.jpgRené Bjerke har tidligere laget kortfilmer, kunstnerportretter, hatt regi på over hundre Hotel Caesar-episoder, og manus og regi på egen spillefilm, «Du pappa» fra 1995. Bjerke har også lang fartstid som filmjournalist og anmelder.

Du kan se filmen på biblioteket og høre René Bjerke fortelle om arbeidet med den fredag 28. april klokka 13.

 

Blodige drap

Jørgen Brekke (48) debuterte med kriminalromanen Nådens omkrets i 2011, og fikk Norlis debutantpris for verket. Romanen er en bestialsk kriminalfortelling med en traust, trøndersk politimann i hovedrollen. Brekke forteller om forfatterskapet sitt på biblioteket torsdag 11. mai klokka 11.30, og møtet med forfatteren har vi kalt Gamle bøker og blodige drap i Trondheim og verden.

ninagrøntv2.jpg

Leseaksjon

 

Sommerens leseaksjon for unger i 1. – 7. klasse starter 1. juni. Den 10. juni barnebokforfatter kommer Nina Grøntvedt (37) til biblioteket for å sette det hele i gang. Grøntvedt debuterte i 2006, og har blant annet skrevet bøkene Absolutt ukyssa, Super-sommer og Rumpa til Ingvar Lykke.  Bildet av Nina Grøntvetdt er tatt av Therese Lee Jansen.

 

 

 

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60