Bli med på leken!

Boktitler kan bli til dikt! Plukk bøker fra hyllene våre. Sett titlene sammen slik at de gir en slags mening. Du har nå et slags haiku-dikt ingen andre har laget før. På Steinkjer bibliotek feirer vi Nasjonal bibliotekdag med å lage nettopp bokrygg-poesi – og du er invitert til å bli med på leken!

zlatan.jpgDet kan bli en frisk feiring på biblioteket 1. september. Nasjonal bibliotekdag er dagen da bibliotekene byr annet enn det de vanligvis gjør. I Steinkjer inviterer vi politikere, samarbeidspartnere, bibliotekbrukere og andre med en poet i magen til en uhøytidelig konkurranse i bokryggpoesi.

Eiere og lånere

Nasjonal bibliotekdag har som hensikt å skape oppmerksomhet rundt folkebiblioteka, både blant folkevalgte og hos innbyggerne. Oppfordringen fra Norsk Bibliotekforening er i år «Inviter eieren!», og ordfører er naturligvis invitert til å være med på markeringen. 

Stønt

Bokrygg-poesi er midt i blinken for feiringa av bibliotekdagen. Vi har rundt 70 000 boktitler i hyllene, og de kan settes sammen på vanvittig mange måter. Alt konkurransen krever er kreativititet, oppfinnsomhet og blikk for stønt-poesi.

Fenomenet bokryggpoesi er amerikansk, og konspetet er enkelt; finn flere bøker, helst med samme tema, og legg dem oppå hverandre med bokryggene mot deg. Ved å lese boktitlene i én sammenheng, gir det plutselig en mening; «Putin. Mellom to onder. Hitler». «Typisk norsk. Øl til glede. Betatt av vinen." Alle titlene finner du i hyllene på Steinkjer bibliotek.

Nasjonal-bibliotekdag-Logo.jpgVelkommen til feiringa av Nasjonal bibliotekdag, på Steinkjer bibliotek lørdag 1. september klokka 13.00. Lagene med de rareste, fineste, ekleste, frekkeste, kuleste dikta får flotte premier. Ordføreren sitter i juryen sammen med andre bibliotekambassadører. 

Bli med på leken!

 

Film Nasjonal bibliotekdag.mp4

 

 

 

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60