Bli med i Seniornett!

Seniornett starter lokallag i Steinkjer. Foreningen skal drives av biblioteket, og vil gi medlemmene opplæring, støtte og veiledning i bruk av nyere teknologi. Torsdag 25. januar inviterer vi til åpent informasjonsmøte om lokallaget. Det skjer på Steinkjer bibliotek.

seniornett[1].pngSeniornett ble etablert i 1997 og har i dag lokallag over hele landet. Informasjonsmøtet markerer startskuddet for foreninga i Steinkjer.

Viktig å henge med

Arbeidslivet, det sosiale livet og hverdagen krever at man mestrer data. Stadig flere tjenester vi er avhengige av er nå kun tilgjengelig på nett. Nettbank er blitt allemannseie og det offentlige har satset tungt på tjenester som Minside.no og NAVs pensjonskalkulator. Digital kompetanse bli ofte definert som en basisferdighet på lik linje som å kunne skrive og lese. Det gjelder med andre ord å henge med på IKT-utviklinga.

Hjelp å få

I følge Seniornett Norge mangler mange over 55 år grunnleggende kunnskap om bruken av digitale verktøy og bruk av data, mobiltelefoner og nettbrett. Mellom 400 000 og 500 000 seniorer her til lands ikke nettbrukere. Det vil lokallaga i Seniornett gjøre noe med. Lokallaget i Steinkjer blir et av tre i kommunen. Stod og Beitstad har også lokallag, og de driftes gjennom Frivilligsentralene.

Sosialt nettverk

Lokallaget i Steinkjer vil tilby kurs og veiledning, og har som mål å være et faglig og sosialt nettverk for medlemmene. Prosjektleder Joop Cuppen i Seniornett Norge har ansvar for alle lokallagene, og han vil på informasjonsmøtet orientere om den landsdekkende organisasjonen, om kurs og medlemsfordeler. Møtet er åpent for alle, og tidspunkt er torsdag 25. januar klokka 18.00. det er gratis inngang og det blir enkel servering.

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60