Huke kåserte bl.a. over holdninger til forfatterskap i lys av kjønn. Hun trakk fram fenomenet Karl Ove Knausgård og funderer på om en kvinne ville få tilsvarende oppmerksomhet, om hun hadde skrevet sin versjon av "Min kamp". Knausgård kan ha blitt inspirert av den svenske forfatteren Carina Rydberg, da han startet ut på sin roman om "kjærlighetsliv, erotikk, traumatiske opplevelser i oppveksten og skilsmisser". Tema som i følge forfatter Gert Nygårdshaug er noe spesielt kvinnelige forfattere tyr til for å selge. Huke snakket om det aktive "å se" og det passive "å bli sett" som stereotypt blir benyttet om henholdsvis gutter og jenter. Huke har, gjennom nettverk og aktivt samarbeid med andre kunstnere, utviklet en trygghet som gjør at hun oppfatter seg vel så mye som den som ser. "Vi mennesker er komplekse vesener, og vi prøver så godt vi kan å forstå hvorfor vi er her - kvinne eller mann" sier Marte.

Ellrun Ystad framførte sterke dikt om syklusene i et kvinneliv, ført i pennen av Halldis Moren Vesaas og tonesatt av Ellrun selv. Ellrun trakk fram hvor stor betydning Vesaas har hatt i hennes liv de siste 12 årene, og hun ser for seg at Marte og hennes samtidige også vil sette spor etter seg i gryende kvinnesinn.

Huke's redaktør oppfordret Marte, under arbeidet med sin siste bok "De fire årstidene", om å være dronning i  eget univers. Dette er en viktig påminning til jenter og kvinner i alle aldre!